lucht je hart snel op - NSstress.nl : Forum
Zowel negatief klagen als positief klagen mag!
The fastest message board....ever.
Ga naar discussie: VorigVolgend
Ga naar: ForumlijstBerichtenlijstNieuw onderwerpZoekLog In
Een belangrijke basis voor een relatie is support
Gepost door: Juanes33 (IP Gelogd)
Datum: January 29, 2020 03:21PM
Er zijn veel dingen die er voor zorgen dat relaties goed functioneren. Fysieke aantrekkingskracht, vriendschap, teamwork, vertrouwen, respect, gemeenschappelijke interesses, en zo kan de lijst door blijven gaan.

Maar, een van de belangrijkste basiseigenschappen van een relatie is het wederzijdse support voor een partner. Zolang als jullie samen één zijn als koppel, kunnen jullie functioneren als één individu.

Een individu met wensen, dromen, problemen, emoties, gedachtes, twijfels, doelen, een familie en een leven.

Een onderdeel van een succesvolle relatie is het support tussen de partners.

Een ingrediënt van dit recept is communicatie. Het moet mogelijk zijn om uw partner / vriend / vriendin/ verloofde / man / vrouw / lover al uw gedachtes en gevoelens toe te vertrouwen. Hoe kan u er anders vanuit gaan dat ze u hun support zullen geven?

Als een van jullie door een moeilijk moment in zijn leven gaat, schift de focus van de relatie zich helemaal op die persoon. Het is dan niet mogelijk om egoïstisch te zijn en tegelijkertijd uw support te kunnen leveren.

Er is geen compensatie. Er bestaat geen “wat heb ik hier aan?”. Er bestaat alleen support voor iemand waar u om geeft en die u gelukkig wilt zien. Hun geluk zou de compensatie moeten zijn waar u naar op zoek bent.

Het mag natuurlijk niet vergeten worden dat dit support wederzijds moet zijn. Beiden personen moeten achter de ander kunnen staan in tijen van nood. Als dit niet het geval is dan verspilt u uw tijd.

Het leven zit altijd vol verassingen, en soms hebben we het support van een ander nodig. We willen allemaal achter onze dromen aan en vaak hebben we daar support voor nodig. Iedereen zit wel eens in de put en zeker dan hebben we iemand nodig om ons te ondersteunen.

Als u zich niet ondersteund, gemotiveerd en sterker voelt in uw relatie, is het eerste wat u moet doen deze zorg met uw partner delen. Als na een poosje nog niks veranderd in de relatie wordt het tijd om iemand te zoeken die wel de persoon kan zijn die u nodig hebt en die u verdient. Het is beter om single te zijn dan in een relatie te zitten waarin u zich single voelt.

Gelukkige relaties en gezonde relaties ontstaan tussen twee personen die als vangnet voor de ander kunnen dienen.

Onderzoeken tonen aan dat gelijkheid in een relatie koppels helpt om intimiteit en succes in relaties te ontwikkelen. Alhoewel mensen het steeds belangrijker vinden om een gelijke rol in een relatie te spelen, is het concept van wederzijds support nog niet zo goed ontwikkeld.

Onevenwichtigheden in relaties zijn schadelijk in intieme relaties en moeten zich richten op vier aspecten van wederzijdse ondersteuning: gedeelde verantwoordelijkheid voor de relatie, wederzijdse kwetsbaarheid, wederzijdse afstemming en gedeelde invloed.Uw naam: 
Uw email: 
(Vul deze code in svp)
Onderwerp: