lucht je hart snel op - NSstress.nl : Forum
Zowel negatief klagen als positief klagen mag!
The fastest message board....ever.
Ga naar discussie: VorigVolgend
Ga naar: ForumlijstBerichtenlijstNieuw onderwerpZoekLog In
poortjes enz.
Gepost door: jacob (IP Gelogd)
Datum: June 28, 2012 01:01PM

Makkelijk die chipknip ff snel in en uit! MAAR IS DAT WEL ZO???
Gebreken

Er zijn een paar poortjes die alleen kunnen inchecken (ingangszijde van het station) en een paar poortjes die alleen kunnen uitchecken (perronzijde van het station). Welk poortje voor welke kant gebruikt kan worden is te zien aan een groene pijl (bruikbaar voor die zijde) en een rood kruis (niet bruikbaar voor die zijde).

Er zitten echter nog wat haken en ogen aan dit systeem, namelijk:

Dubbel inchecken - Inchecken bij een poortje terwijl men al eerder bij een paal heeft ingecheckt. De eerste check-in wordt incompleet en kost dan het instaptarief.
Dubbel uitchecken - Uitchecken bij een poortje terwijl men al eerder bij een paal heeft uitgecheckt. Er ontstaat check-uit zonder check-in, hierdoor is men het instaptarief kwijt.
Bij een andere vervoerder ingecheckt en de kaart presenteren bij het poortje. Eerste check-in wordt incompleet en het geldende instaptarief wordt afgeschreven. Als men de kaart in dat geval heeft gepresenteerd bij de uitcheckzijde van het poortje wordt nogmaals het geldende instaptarief afgeschreven omdat er een check-uit zonder check-in is ontstaan.

Het systeem vraagt geen bevestiging of de handeling juist is (die men zou kunnen geven door de kaart nogmaals te presenteren). Het systeem gaat er vanuit dat men vergeten is in- of uit te checken en dat daar niets meer aan te doen is, en dat de nieuwe handeling welbewust gedaan wordt, hoewel het heel goed mogelijk is dat men die fout nog wel kan herstellen, of dat juist de nieuwe handeling fout is.

Als men altijd bij het passeren van een poortje de kaart voor de kaartlezer houdt (zelfs als men van plan is alleen door het station te lopen of even later weer terug te gaan), en alleen doorloopt als de in-/uitcheckhandeling gelukt is (kortom: handelt alsof de poortjes al gesloten zijn), en nooit de in-/uitcheckhandeling bij een poortje verricht zonder er doorheen te lopen, dan kunnen bovengenoemde problemen zich niet voordoen, behalve op een station waar de poortjes niet een OV-chipkaartgebied omsluiten, zoals op Amsterdam Centraal, waar deels ook kaartlezer-palen staan.

Re: poortjes enz.
Gepost door: L (IP Gelogd)
Datum: June 28, 2012 07:23PM

Het is vrij simpel:
Bij iedere afzonderlijke vervoerder check je éénmaal in (dus als je bij een poortje incheckt, moet je het niet bij een paaltje doen en dat geldt ook voor uitchechen) en check je één keer uit.
Je moet dus eerst bij vervoerder A uitchecken voordat je bij vervoerder B kunt inchecken.

Als je door een OV-chipgebied (dus met poortjes) heenloopt om even snel iets bij een winkel te halen of naar de andere kant van het station loopt, dan check je niet in.

Zo voorkom je problemen, al kan het uiteraard wel eens mis gaan.

Re: poortjes enz.
Gepost door: jaap (IP Gelogd)
Datum: July 24, 2012 08:47AM

Met een 'ouderwets' retour treinkaartje in combinatie met strippenkaart was ik met 2 handelingen klaar. Nu in en uitchecken in trein, in en uitchecken in tram, in en uitchecken in metro. Op de terug reis het zelfde , constant die Chipknip niet vergeten want o, wéé.. Al op reis hou je het overzicht , maar met een stel kinderen is het en hel gedoe....en dan die vreselijke poortjes in de ochtend spits ...

Re: poortjes enz.
Gepost door: Janus (IP Gelogd)
Datum: August 15, 2012 04:32PM

Waar maak je je toch druk om.

In de afgelopen week 3 keer gezien dat een controleur iemand geen boete geeft wegens niet inchecken.
Controleur boos op mij, omdat ik mijn ns-jaarkaart al weer heb opgeborgen, en hem zeg dat hij hier voor Jan met de korte achternaam rondloopt en zijn werk niet naar behoren uitvoert.

Re: poortjes enz.
Gepost door: Krijn Vermeer (IP Gelogd)
Datum: August 16, 2012 08:36PM

@Janus: Moet je maar niet van die bijdehandte opmerkingen maken. Die man bepaalt z'n eigen werkwijze. Als z'n chef het daar niet mee eens is, kan/zal die er wat van zeggen. Dat is niet aan jou. Hoe zou jij het vinden als op jouw werk een buitenstaander komt vertellen wat te doen, en dan ook nog dat je het niet goed doet alsof je in de positie bent hem te beoordelen? Of ben je weer zo'n haantjes-student die zonder ervaring denkt alles al te weten met een levens ervaring van 18 jaar maar zelf nog nooit een slag gewerkt?

Re: poortjes enz.
Gepost door: runner (IP Gelogd)
Datum: October 12, 2012 05:12PM

Als je een product hebt afgekocht zoals een studentenkaart hoeft een conducteur daar niet voor te schrijven, omdat de reis al betaald is.Uw naam: 
Uw email: 
(Vul deze code in svp)
Onderwerp: