lucht je hart snel op - NSstress.nl : Forum
Zowel negatief klagen als positief klagen mag!
The fastest message board....ever.
Ga naar discussie: VorigVolgend
Ga naar: ForumlijstBerichtenlijstNieuw onderwerpZoekLog In
Vier houdingen die relaties stuk maken
Gepost door: Juanes33 (IP Gelogd)
Datum: May 30, 2019 12:31AM


John Gottman kan na 5 minuten naar een koppel te luisteren vaststellen, met 91% nauwkeurigheid, of ze gaan scheiden.

Gottman heeft meer dan 40 jaar huwelijken bestudeerd en koppels die zijn workshops bijwonen hebben de helft minder kans op terugval dan koppels die gewone therapie volgen.

Zijn boek "de zeven principes die maken dat een huwelijk werkt" is uitstekend en staat vol met informatie.
In het boek diskredieteerd hij veel mythes over het huwelijk, en legt hij uit waarom ze fout lopen, en wat er aan gedaan kan worden.

In dit artikel zullen we ons richten op wat hij “de 4 ruiters” noemt.
Hoe weet kan je weten wie er zal scheiden?
Er zijn een aantal aanwijzingen, maar in het middelpunt van het onderzoek van Gottman staan "de vier ruiters".

Dit zijn de vier dingen die er op wijzen dat het eind van een relatie in zicht is:
Kritiek. Klachten zijn prima. Kritiek is meer globaal, het valt de persoon direct aan, in plaats van hun gedrag. Een voorbeeld van kritiek: niet denken dat je partner het vuilnis niet buiten heeft gezet omdat hij het vergeten is maar omdat hij of zij een slechte persoon is en het niet wou doen.

Minachting. Beledigingen, oogrollen, verschalking en vijandige humor. In welke vorm dan ook is minachting, de ergste van de vier ruiters, giftig voor een relatie, omdat het walging overbrengt.
Het is vrijwel onmogelijk om een probleem op te lossen wanneer uw partner het opvat dat je geïrriteerd bent wordt door hem of haar.

Defensie. De defensie is in werkelijkheid een manier om uw partner te beschuldigen. Je zegt, in feite, "het probleem ben ik niet, maar dat ben jij." De defensieve houding versterkt simpelweg het conflict, dus het is dodelijk voor een relatie.

Afzondering. Dit elimineert niet alleen de persoon van het conflict, maar verwijderd de persoon ook emotioneel uit de relatie.

Wat was de grootste onthulling over stelletjes?
Gottman’s onderzoek onthult dat grote meningsverschillen relaties niet ten einde brengen, maar dat het er vanaf hangt hoe koppels hiermee te werk gaan.

69% van de problemen die een koppel hebben eeuwigdurend. Deze problemen gaan niet zomaar weg, maar veel partners hebben er jaar na jaar nog ruzie over.

Dit komt omdat de meeste meningsverschillen zijn gebaseerd op fundamentele verschillen in levensstijl, persoonlijkheid, of waarden. Door ruzie te maken over deze verschillen, is het enige dat hiermee bereikt wordt tijdverlies en schade aan hun relatie.

Hoe kan je omgaan met problemen die niet kunnen worden opgelost? Door je partner te accepteren zoals ze zijn.

Koppels die dit bereiken begrijpen dat deze problemen onvermijdelijk deel uitmaken van een relatie, op dezelfde manier dat chronische lichamelijke ziekten onvermijdelijk zijn naarmate we ouder worden.
Deze problemen zijn vergelijkbaar met een slechte knie of rug, een prikkelbare darm of een tenniselleboog. Het is duidelijk dat wij niet van deze problemen houden, maar we kunnen ze confronteren, situaties vermijden die deze verergeren en routines ontwikkelen die ons zullen helpen om ze te confronteren.

Zoals psycholoog Dan Wile het zegt in zijn boek "na de huwelijksreis":
"Door te kiezen voor een partner voor lange termijn, zult u onvermijdelijk kiezen voor een bepaalde set van onoplosbare problemen waar je mee zal moeten omgaan in de komende tien, twintig of vijftig jaar."

Al wetend wat de 4 elementen zijn die een relatie kunnen stukmaken, probeer ze te vermijden en als je echt een langdurige relatie wilt probeer de persoon die je koos dan te accepteren zoals ze zijn.

Re: Vier houdingen die relaties stuk maken
Gepost door: Andrea (IP Gelogd)
Datum: June 1, 2019 08:49AM

Hoi Juanes33 ,

Wil je neuken, ik heb een krappe kut.
Je piemel zal pijn doen, het zal voelen als je 1e keer.
Viezerik

Re: Vier houdingen die relaties stuk maken
Gepost door: Arnold Zwarte Neger (IP Gelogd)
Datum: June 4, 2019 06:23PM

Niggah please!Uw naam: 
Uw email: 
(Vul deze code in svp)
Onderwerp: