lucht je hart snel op - NSstress.nl : Forum
Zowel negatief klagen als positief klagen mag!
The fastest message board....ever.
Ga naar discussie: VorigVolgend
Ga naar: ForumlijstBerichtenlijstNieuw onderwerpZoekLog In
kwaliteitsonderzoek OV
Gepost door: Geert (IP Gelogd)
Datum: March 19, 2006 08:54PM


Dikke voldoende voor OV
Door onze verslaggever


De kwaliteit van het Nederlandse openbaar vervoer blijkt ver boven het internationale gemiddelde te liggen. Nederlanders krijgen in het OV waar voor hun geld. Dat zei W. Veeneman, docent Openbaar Vervoer, gisteren tijdens een symposium van reizigersorganisatie Rover. Tijdens het symposium is de kwaliteit van het Nederlandse openbaar vervoerssysteem vergeleken met het buitenland.

Volgens Veeneman is het Nederlandse openbaar vervoersysteem ten opzichte van andere landen van een hoog kwaliteitsniveau. Het prijskaartje van bus, trein, tram of metro lijkt bijvoorbeeld wel duur in Nederland, maar daarvoor krijgen Nederlanders wel een zeer groot aanbod van reismogelijkheden. Amsterdam blijkt zelfs internationaal gezien het aantrekkelijkste aanbod van openbaar vervoer te hebben.

Ook op punctualiteit blijkt Nederland veel beter te scoren dan het grote aantal klachten doet vermoeden. Internationaal gezien scoort Nederland op dit gebied officieel gemiddeld. Maar in Nederland wordt al gesproken van een vertraging als een bus of trein drie minuten te laat is. In alle andere landen van Europa wordt een vijf minuten-grens gehanteerd.

Het Nederlandse openbaar vervoer kent bovendien veel stops onderweg, waarbij het risico op een extra vertraging oploopt en eerder ontstane vertraging bijna niet in te lopen is.

Overigens scoort het openbaar vervoer in Den Haag het beste in Nederland zelf. Reizigers waardeerden het openbaar vervoer hier vorig jaar met een 7,8. Rotterdam werd het slechtst gewaardeerd met een 6,8. Amsterdam kreeg een 7,1 en Utrecht een 7. Veenema stelde overigens dat ook in dit geval er niet te snel conclusies getrokken kunnen worden uit deze cijfers.

ACTIES Het stads- en streekvervoer houdt op 29 maart publieksvriendelijke acties als het kabinet het standpunt over de arbeidsvoorwaarden voor bus- en trambestuurders niet intrekt.

Nu behoudt het personeel de huidige arbeidsvoorwaarden als provincies of gemeenten kiezen voor een nieuwe vervoerder in de regio. Het kabinet wil dat automatisme schrappen.

Volgens FNV Bondgenoten zorgt het kabinetsplan voor veel onrust op de werkvloer, omdat na elke aanbesteding onzekerheid is over de arbeidsvoorwaarden.
Uw naam: 
Uw email: 
(Vul deze code in svp)
Onderwerp: