lucht je hart snel op - NSstress.nl : Forum
Zowel negatief klagen als positief klagen mag!
The fastest message board....ever.
Ga naar discussie: VorigVolgend
Ga naar: ForumlijstBerichtenlijstNieuw onderwerpZoekLog In
OV-chipkaart en senioren: moeilijkelijker kan niet!
Gepost door: MvdS (IP Gelogd)
Datum: May 10, 2013 08:02PM

Sinds een paar maanden heeft mijn schoonvader van 79 een OV-chipkaart aangeschaft en hebben wij samen met hem een dalurenabonnement en keuzedagen aangeschaft.

Nu kan hij voortaan met de trein vanuit Zeeland naar zijn dochters in Brabant en hoeft niet meer 220 km in de auto te rijden. So far so good!

Het beogon al met een vekeerd advies van een dame op het afgiftepunt van de OV-chipkaart, waarvoor mijn schoonvader speciaal van Cadzand naar Middelburg moest reizen. Hij meende van haar te hebben gehoord dat hij nu voortaan gezien zijn leeftijd automatisch korting op treinreizen kreeg.

Eerste treinreis voor een weekendje naar Brabant bleek hij dus tegen vol tarief te moeten reizen: 21,40 Euro ipv 12,80 Euro (enkeltje). Geen probleem: dan schaffen we per direct een daluren abonement aan.

Helaas: dit abonnement gaat pas per de eerste van de volgende maand in: dus ook weer een dure rit naar huis!

Volgende keer gelukkig 1x gebruik kunnen maken van een keuzedag, maar dt lukt alleen als je hem op het station helpt: dus alleen met de terugreis. Wat een omslachtige methode! Hij kan dit echt niet zelf aan de automaaat voor elkaar krijgen.

Het derde weekend gaat er weer van alles mis! Omdat hij op Hemelvaart komt en de vrijdag weer terug gaat, kan hij alleen op vrijdag gebruik maken van een keuzedag. Wij boeken dit op het station, maar bij het inchecken blijkt deze keuzedag niet te kunnen worden geselecteerd. Nadien zien wij dat keuzedagen op alle dagen gelden muv de vrijdag, ook al reis je dus in de daluren! Hoe complex kun je het maken?

Komt nog bij dat hij door vertraging twee aansluitingen mist en in Vlissingen ook nog de boot en in Breskens de bus mist ... Lang leve het openbaar vervoer! Goed geregeld NS: daar worden mensen die hun hele leven netjes belasting hebben betaald en nu eindelijk tegen een betaalbaar bedrag met het openbaar vervoer kunnen reizen heel vrolijk van ;-(

Waarom maken we het voor oudere mensen zo moeilijk? Waarom kunnen wij niet gewoon vooraf op de PC het voor hem regelen, zodat hij enkel hoeft in- en uit te checken? Laat staan, dat wij het zelf al moeilijk vinden om in dit oerwoud van procedures en regels (bestellingen, bestellingen ophalen, activeren, ...) de weg te vinden.

NS: shame you!

Re: OV-chipkaart en senioren: moeilijkelijker kan niet!
Gepost door: Dikke Barry (IP Gelogd)
Datum: May 14, 2013 11:45PM

Klopt helemaal. Dikke Barry moest 1 jaar geleden zijn OV activeren. Mijn God, snap dat senioren hier niet uitkomen.Uw naam: 
Uw email: 
(Vul deze code in svp)
Onderwerp: