lucht je hart snel op - NSstress.nl : Forum
Zowel negatief klagen als positief klagen mag!
The fastest message board....ever.
Ga naar discussie: VorigVolgend
Ga naar: ForumlijstBerichtenlijstNieuw onderwerpZoekLog In
rijden in de spits
Gepost door: Pauline Nordbeck (IP Gelogd)
Datum: March 12, 2013 10:49AM

In uw huidige NS campagne moedigt u het rijden buiten de spits aan. De rijksdienst voor het wegverkeer doet dat ook actief. Hoe komt het nou dat jullie als NS het rijden in de spits nou juist niet aanmoedigen i.p.v ontmoedigen!!!! Dit is voor mij een totaal onlogische redenatie!

Re: rijden in de spits
Gepost door: L (IP Gelogd)
Datum: March 16, 2013 01:41PM

Op zich is het vrij logisch. In de spits is er een ontzettend grote vraag naar treinen (daarom zijn er op sommige trajecten extra treinen die alleen in de spits rijden, zoals tussen Amsterdam en Enkhuizen). Er reizen dus tijdens de spits al ontzettend veel mensen met de trein, waardoor NS dat niet extra gaat stimuleren omdat je dan (even overdrijven) standaard Japanse taferelen krijgt.
Buiten de spits wil de NS ook nog een goede dienstregeling aanbieden. Wat je echter ziet, is dat er buiten de spits veel minder vraag naar is (het verschil wel heel erg van traject tot traject natuurlijk). Aangezien treinen buiten de spits minder goed bezet door reizigers, wil NS hier toch mensen in krijgen. Dit doen zij bijvoorbeeld door voordelige dalabonnementen aan te bieden.

Kortom: het gaat er dus om dat er buiten de spits veel minder vraag is dan tijdens de spits, waardoor NS de treinen die buiten de spits rijden wat voller wil krijgen.Uw naam: 
Uw email: 
(Vul deze code in svp)
Onderwerp: